14 Eylül İlkokulu

TALATPAŞA MAH. DEDE SK. 14 EYLÜL İÖO BLOK NO 39 BERGAMA / İZMİR
Vizyon
ÇALIŞANLARIN GÖREVLERİNİ İYİ YAPMANIN HUZURUNU DUYDUĞU, ÖĞRENCİLER VE TOPLUMSAL ÇEVRENİN SAYGINLIĞINI KAZANMIŞ BİR ÇALIŞMA ORTAMI, ÖĞRENCİ BAŞARI VE DAVRANIŞLARI İLE ÇEVRESİNDE ÖRNEK TEŞKİL EDEN BİR İLKÖĞRETİM OKULU OLMAK.
Misyon
ÖĞRENCİLERİMİZİ BAŞKALARI İLE İYİ İLİŞKİLER KURABİLEN, İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞABİLEN, ÇEVRESİNE UYUM SAĞLAYABİLEN, İYİ, MUTLU VE HOŞGÖRÜ SAHİBİ İNSANLAR OLARAK YETİŞTİRMEKTİR.
Başarılar
Kuruluşundan bu yana il/ilçe genelinde düzenlenen bir çok sportif, kültürel yarışmada önemli başarılar elde etmiştir. Son olarak bakanlığımızın "Eğitim Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" yarışmasında "Bergamalı Kadri Eğitim Tarihi Müzesi" projesiyle Ege Bölgesi ve TÜRKİYE 1. si olmuştur.
OKULUMUZDA PANSİYON BULUNMAMAKTADIR.
Ulaşım
Okulumuz şehir merkzinden yürüyüş mesafesinde ulaşılabilecek uzaklıkta olup şehiriçi dolmuşların güzergahına 300 m. uzaktadır.
Okul öğrencilerimizin tamamı evlerinden yürüyerek okula gelmektedir.
Yerleşim Yeri
Bergama UNESCO Dünya Mirası listesine 999. sıradan giren, tarihi ve kültürel varlıklara sahip bir Ege ilçesidir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Bergama İzmir il merkezine 100 km. uzaklıktadır. Okulumuz Bergama ilçe merkezinde bulunmaktadır.
Lig Bergama etkinliğine futbol takımı ile katılım sağlanmıştır.
Proje Çalışmaları
Okul bünyesinde "Bergamalı Kadri Eğitim Tarihi Müzesi" kurulmuş. Bu çalışmayla Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen "Eğitim Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" çalışmasında Ege Bölge Birinciliği ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmiş Türkiye Birinciliği ödülü almıştır.
Okulumuzda İngilizce ve Kütüphane olarak düzenlenmiş bölümler mevcuttur.