T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BERGAMA - 14 Eylül İlkokulu

UNESCO Dünya Mirasında Bergama

Bu çalışma, okulumuzda Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği kapsamında öğrencilerimizin yapması gereken "toplum hizmeti" faaliyeti için planlanlanmıştır.

Okulumuz, Bergama’nın arkeolojik kentsel sit alanı içerisinde bulunmaktadır. Buna bağlı olarak Bergama’nın UNESCO Dünya Mirası listesine 999. sıradan girmesiyle kayıt sahamızı oluşturan Ulucamii, Talatpaşa ve Kurtuluş mahallelerinde yaya olarak dolaşan yerli ve yabancı turist sayısında önemli artış olduğu gözlemlemekteyiz.

Okulumuzdaki öğrenci arkadaşlarımız ve velileri de bu sokaklarda yaşamaktadır. Bu nedenle,  “UNESCO Dünya Mirasında Bergama” başlığı altında öğrenci arkadaşlarımıza, isterlerse de velilerimizi kapsayan bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışması yapılması yapılmalıdır. Bu çalışma öğrenciler, okulumuz ve Bergama açısından yararlı olacağı düşünüyoruz. 

Bu çalışma sonucunda bizler yaşadığımız kent hakkında daha nitelikli bir bilgi dağarcığına ulaşacağız. Ayrıca kentimize ziyaret gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin özellikle mahallemizdeki yürüyüşleri sırasında daha iyi ev sahipliği yapabileceğiz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.12.2015 - Güncelleme: 15.05.2024 11:00 - Görüntülenme: 944
  Beğen | 1  kişi beğendi