Yaşlılarımıza Sahip Çıkalım

Bu çalışma, okulumuzda Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği kapsamında öğrencilerimizin yapması gereken "toplum hizmeti" faaliyeti için planlanlanmıştır.

Bu kapsamda, okulumuzun kayıt sahası (Talatpaş ve Ulucamii mahalleleri) içinde yalnız yaşayan birçok yaşlı insan bulunmaktadır. Bu kişilerin her ne kadar 1. derece yakınları bulunsa da çok sıklıkla ziyaret edememektedirler. Bu nedenle bu kişiler günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekmektedir.

Bu durumdan hareketle “Yaşlılarımıza Sahip Çıkalım” isimli bir proje tasarladık. Bu çalışmada 14 yaşılya toplam 26 öğrencimiz hizmet vermektedir.

Bu projeyle kişilerin günlük ekmek alma, çöp atmayla sınırlı olarak ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanmaktadır.

Bu sayede;

1. Kayıt sahamızda (Talatpaşa, Ulucamii ve Kurtuluş mahalleleri) yaşayan yaşlılarımızın temel ihtiyaçlarından olan günlük ekmek alma, çöp atma hizmeti verilmiş olacak,
  2. Görev alan öğrencilerde sorumluluk bilinci gelişecek,
Yayın: 18.12.2015 - Güncelleme: 15.05.2024 10:58 - Görüntülenme: 1015